9 Temmuz 2009 Perşembe

EZO GELİN PİLAVI

Malzeme(2 kişilik)
1 kahve fincanı bulgur
1 kahve fincanıpirinç
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 adet soğan
1 adet domates
1,5 su bardağı et/tavuk suyu
tuz
Arzı edilen miktarda yağ

Yapılışı:
Arpa şehriyeleri yağda kavuruyoruz, kavrulan şehriyeleri bir kaba alıyoruz.Kalan yağda (istenilen şekilde doğranmış)soğanları ardından domatesi pişiriyoruz. Suyunu ve tuzunu ilave ederek kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra yıkanmış pirinç ve bulgur, kızartılmış şehriye de ilave ederek, kısık ateşte suyunu çekmesini bekliyoruz.Altını kapadıktan 10-15 dk (demlenmesi için) sonra servis yapıyoruzzzz..

:):):):):) 47 YAŞIMDA ÖĞRENDİĞİM BENCE ÖNEMLİ BİR PÜF NOKTASI

Soğan ve sarımsak ayıkladıktan sonra ellerimizin kokusunu gidermek için, Herhangi bir metali (örneğin kaşık)su altında ovuşturarak yıkamak.GERÇEKTEN ÇOK BASİTMİŞ....

16 Haziran 2009 Salı

9 Haziran 2009 Salı

SEVİNÇ'İN BROVNİSİ

MALZEMELER:
1-250 GR BİTTER ÇUKULATA
250 GR. TEREYAĞ
130 GR. ŞEKER
85 GR. UN
3 YUMURTA
2-1 PAKET ETİ BURÇAK
50 GR. TEREYAĞ
25 GR. HİNDİSTAN CEVİZİ
1/2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA
175 GR. ÇİLEK MARMELATI
3-250 GR ÇİLEK

YAPILIŞI:
İKİ AŞAMADAN OLUŞUYOR.
1.NİN TARİFİ: ÇUKULATAYI VE TEREYAĞINI BENMARİ USULÜ ERİT.YUMURTAYLA ŞEKERİ 10 DK. ÇIRP, ERİTTİĞİN ÇUKULATA VE TEREYAĞINI KARIŞTIR. UNU TAHTA KAŞIK YARDIMI İLE İLAVE ET.
2.NİN TARİFİ: TEREYAĞINI ERİT, TOZHALİNE GETİRDİĞİN BİSKÜVİYİ, HİNDİSTAN CEVİZİNİ, VANİLYAYI EKLE.ERİYEN TEREYAĞINI EKLE. HAMUR ELDE ET. KALIBIN ALTINA YAĞLI KAĞIT SER, HAZIRLADIĞIN HAMURU BASTIRARAK KALIBA DÖK. ISINMIŞ 160 DERECE FIRINDA 10 DK. PİŞİR. SOĞUYUNCA ÜSTÜNE ÇİLEK MARMELATI SÜR (MARMELAT YERİNE ÇİLEK SOSTAN DA KONULABİLİR) BUNUN ÜSTÜNE 1. DE HAZIRLADIĞINIZ HAMURU DÖK.YİNE 160 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 20-25 DK PİŞİR.
-250 GR ÇİLEĞİ ROBOTTAN GEÇİRİREK BİRİKİ TAŞIM KAYNAT. BROWNİNİN YANINDA İKRAM ET.