23 Nisan 2009 Perşembe

DAMALI PASTA



Malzemeler:
- 1 adet kakaolu pasta keki,
- 1 adet sade pasta keki.

Süslemek İçin:
- 1 poşet krem şanti,
- 1 su bardağı süt,
- Şamfıstık rendesi.

Krema İçin:
- 6 kaşık un,
- 7 kaşık tozşeker,
- 1 adet yumurta,
- 1/2 kg. süt,
- 200 gr. margarin,
- 3 yemek kaşığı kakao.


Yapılışı:
Krema malzemelerini yağ hariç devamlı karıştırarak pişirin. Soğuyunca yağ ilave edip mikserle 10 dakika çırpın. Her iki kekin ortasını bir kase ile çıkarıp birbiri ile değiştirin. Aralarına krema sürün. Üzerini de krema ile sıvayın. Krem şantiyi süt ile çırpın. Pastanın üzerini süsleyin. Fıstık rendesi serpin. Dolapta biraz dinlendirip servis yapın.

17 Nisan 2009 Cuma

MAKARNA SALATASI

MALZEMELER:

1 TAVUK GÖĞSÜ
¼ PAKET MAKARNA
1 DEMET DERE OTU
150 GR KORNİŞON
2 DİŞ SARIMSAK
5 Y. KAŞIĞI YOĞURT
3 Y. KAŞIĞI MAYONEZ

YAPILIŞI:

TAVUK TUZ ATILARAK HAŞLANIR. DİDİKLENİR. KORNİŞONLAR MİNİK KÜPLER HALİNDE DOĞRANIR. MAKARNA HAŞLANIR. DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK, DOĞRANMIŞ DERE OTU VE DİĞER MALZEMELER KARIŞTIRILARAK SERVİS TABAĞINA ALINIR. (İSTENİRSE MISIR DA İLAVE EDİLEBİLİR, DÖVÜLMÜŞ CEVİZ DE İLAVE EDİLEBİLİR). ÜSTÜNÜ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE SÜSLİYEBİLİRSİNİZ.
(TAVUKTAKİ VE KORNİŞONDAKİ TUZ YETİYOR AYRICA TUZ İLAVE ETMİYORUM.)