30 Nisan 2012 Pazartesi

NİLGÜN'ÜN MUHALLEBİSİ

malzemeler: • 400 gr. tel kadayıf • 1 su bardağı tereyağ yağ • 1 su bardağı şeker • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz • muhallebisi için: • 1 kilo süt (1 su bardağı krem şanti için ayrılacak) • 1 su bardağı şeker • 4 çorba kaşığı un • 4 çorba kaşığı nişasta • ayrıca: • 1 poşet kremşanti+1 su bardağı süt Yapılışı: Kadayıfı küçük küçük doğrayıp yağ ile kavur, hafif pembeleşince şekeri kat ve iyice kırmızı olana kadar kavur altını kapatıp cevizi ekle. Süt, şeker, nişasta ve unu pişirin. Piştikten sonra sağuttuktan sonra mikserle çıp.. Daha sonra krem şanti de ekleyip iyice çırpın. Kadayıfın yarısını borcama serin. Üzerine ılınmış muhallebiyi dökün. En üste de kalan kadayıfı yayın. Üzerine fıstık, Hindistan cevizi serpip buzdolabında beklet. Servise hazır. NİLGÜN'ÜN YAPTIĞI, (YUKARIDA TARİFİ VERİLEN) MUHALLEBİYİ YEDİM. ÇOK ÇOK GÜZELDİ. RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ DE BENİM YAPTIĞIM. AMA BEN TEMBELLİĞE KAÇARAK HAZIR SAKIZLI MUHALLEBİYLE YAPTIM. ODA GÜZEL OLDU. TERCİH SİZİN...

Hiç yorum yok: