24 Mart 2009 Salı

FINDIKLI KURABİYE(AYNUR'CUĞUMUN)

MALZEME:
300 GR. FINDIK
200 GR. PUDRA ŞEKERİ
2 YUMURTA
3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

YAPILIŞI:
FINDIKLAR ROBOTTAN GEÇİRİLİR, PUDRA ŞEKERİ VE YUMURTA İLE KARIŞTIRILIR. PİŞİRME KAĞIDI ÜZERİNE, YAPILAN HAMURDAN KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALAR PUDRA ŞEKERİNE BULANARAK DİZİLİR. ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA 10 DK. PİŞİRİLİR.

MİLFÖYLÜ MUHALLEBİ PASTASI

Muhallebi malzemesi
-1 kg. sut
-3 fincan un
-3 fincan seker
Muhallebi pisir, aksam yap borcama dok.

Kitir mifoy
5-6 milfoyu dorde bol, 170-180 derecede firinla,kuruyup soguyunca parcala,
aksamdan yaparsan sabah tekrar gevremesi icin firinla, servis yapmadan once
muhallebinin uzerine yay.

Karamel sosu
-1 kucuk paket krema
-4 corba kasigi sicak su
-2 su bardagi seker
-1 corba kasigi tereyagi

Cok kisik ateste arada karistirarak erit,
altini kapat hizli bir sekilde karistirarak sicak suyu ekle,tereyagini ekle,
tekrar altini acarak bir tasim kaynat,
cok kaynarsa sertlesip, yaniyor, tadi aci oluyor.

Servis yaparken kare kesip, tabaklara koyduktan sonra sosu uzerine dokulecek.

KIZIMIN İRMİK TATLISI

MALZEMELER:
1 kg süt
7 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
vanilya

YAPIMI

Süt, şeker, irmik karıştırılarak pişirilir. Pişince 1 yumurtanın sadece sarısı ve vanilya ilave edilerek karıştırılır.

Başka bir yerde 6 kaşık şeker yakılır. Küçük boy borcama dökülür (dökülünce donacak)

İrmikli malzemenin yarısı yakılan şekerin üstüne dökülür üstüne bol muz dilimlenir, kalan malzeme muzların üstüne dökülür. Dolapta 4-5 saat soğutulur. Servis tabağına yada bir büyük borcama ters çevrilir.

15 Aralık 2008 Pazartesi