Muhallebi malzemesi
-1 kg. sut
-3 fincan un
-3 fincan seker
Muhallebi pisir, aksam yap borcama dok.
Kitir mifoy
5-6 milfoyu dorde bol, 170-180 derecede firinla,kuruyup soguyunca parcala,
aksamdan yaparsan sabah tekrar gevremesi icin firinla, servis yapmadan once
muhallebinin uzerine yay.
Karamel sosu
-1 kucuk paket krema
-4 corba kasigi sicak su
-2 su bardagi seker
-1 corba kasigi tereyagi
Cok kisik ateste arada karistirarak erit,
altini kapat hizli bir sekilde karistirarak sicak suyu ekle,tereyagini ekle,
tekrar altini acarak bir tasim kaynat,
cok kaynarsa sertlesip, yaniyor, tadi aci oluyor.
Servis yaparken kare kesip, tabaklara koyduktan sonra sosu uzerine dokulecek.
24 Mart 2009 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder