13 Nisan 2009 Pazartesi

BU ARALAR MOR A TAKTIM :)

İĞNE OYALARIMIZI DEĞERLENDİRELİM

KOLAY KEK



MALZEMELER:
2 yumurta
4 fincan şeker
1 kabartmatozu
1 vanilya
2 fincan süt
2 fincan sıvı yağ
8 fincan un
FİNCAN normal türk kahvesi fincanı ölçüsü.

Hepsini kek yapım sırası ile karıştırıp kalıplara döküyoruz. Biraz malz. ayrılıp kakao ile karıştırılarak renklendirilebilir.
180 derecede 20 dk. pişirip çıkardım.Bu ölçüden 22 adet çıktı.

12 Nisan 2009 Pazar

ÇİN SALATASI (FAZİLET'TEN)

MALZEMELER:
1 BARDAK PİRİNÇ
1 DEMET DERE OTU
1 DEMET YEŞİL SOĞAN
200 GR KORNİŞON
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞ.

YAPILIŞI:
PİRİNÇ SU İLE HAŞLANIR. DİĞER MALZEMELER KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANARAK İLAVE EDİLİR. ZEYTİN YAĞ İLE BİRLİKTE KARIŞTIRILARAK SERVİS TABAĞINA ALINIR. TADINA BAKARAK TUZ İLAVESİ YAPILIR.

5 Nisan 2009 Pazar

ANNEMIN KOLAY PASTA HAMURU

MALZEMELER:
2/3 ÇAY BARDAĞI LİMON SUYU, ÜSTÜ SU İLE TAMAMLANIYOR
1 YUMURTA
1,5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİ KADAR UN (KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA)
(TUZLU YAPILACAKSA 1 TUTAM TUZ, ŞEKERLİ YAPILACAKSA 4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER)

YAPILIŞI:

YUMURTANIN AKI VE TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILIR.AYRILAN YUMURTA SARISI PASTANIN ÜSTUNE SÜRÜLÜR. ELDE EDİLEN HAMURDAN İSTENİLEN PASTA YAPILABİLİR.PUAÇA, TUZLU HALKA,ŞEKERLİ KURABIYELER; HEPSİDE ÇOK GÜZEL OLUYOR....

04.04.2009 ANKARA



4 Nisan 2009 Cumartesi