12 Nisan 2009 Pazar

ÇİN SALATASI (FAZİLET'TEN)

MALZEMELER:
1 BARDAK PİRİNÇ
1 DEMET DERE OTU
1 DEMET YEŞİL SOĞAN
200 GR KORNİŞON
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞ.

YAPILIŞI:
PİRİNÇ SU İLE HAŞLANIR. DİĞER MALZEMELER KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANARAK İLAVE EDİLİR. ZEYTİN YAĞ İLE BİRLİKTE KARIŞTIRILARAK SERVİS TABAĞINA ALINIR. TADINA BAKARAK TUZ İLAVESİ YAPILIR.

5 Nisan 2009 Pazar

ANNEMIN KOLAY PASTA HAMURU

MALZEMELER:
2/3 ÇAY BARDAĞI LİMON SUYU, ÜSTÜ SU İLE TAMAMLANIYOR
1 YUMURTA
1,5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİ KADAR UN (KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA)
(TUZLU YAPILACAKSA 1 TUTAM TUZ, ŞEKERLİ YAPILACAKSA 4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER)

YAPILIŞI:

YUMURTANIN AKI VE TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILIR.AYRILAN YUMURTA SARISI PASTANIN ÜSTUNE SÜRÜLÜR. ELDE EDİLEN HAMURDAN İSTENİLEN PASTA YAPILABİLİR.PUAÇA, TUZLU HALKA,ŞEKERLİ KURABIYELER; HEPSİDE ÇOK GÜZEL OLUYOR....

04.04.2009 ANKARA



4 Nisan 2009 Cumartesi

29 Mart 2009 Pazar

26 Mart 2009 Perşembe

KORNİŞONLU TAVUK

MALZEME:
1 GÖGÜS (ŞERİT HALİNDE DOĞRANMIŞ )
1 SALÇALIK KIRMIZI BİBER
2 ÇARLİSTON BİBER
3 DİŞ SARIMSAK
10 ADET MANTAR
6-7 ADET KORNİŞON
1 YEMEK KAŞIĞI KREMA
1 TUTAM UN
KIRMIZI BİBER, KARABİBER, KORİ, ZENCEFİL(1 ER TUTAM)

YAPILIŞI:
TAVUKLARI AZ YAĞDA KIZART, DOĞRANMIŞ BİBERLERİ VE DOĞRANMIŞ SARIMSAĞI EKLE KAVURMAYA DEVAM ET, DOĞRANMIŞ KORNİŞONLARI EKLE, 1 TUTAM UNU EKLE KARIŞTIRARAK KAVURMA İŞLEMİNE DEVAM ET. KREMAYI EKLE, 1 KAHVE FİNCANI SU KOY, HEPBİRLİKTE 5 DK PİŞİR. BAHARATLARINI EKLE VE ALTINI KAPAT.