26 Mart 2009 Perşembe

KORNİŞONLU TAVUK

MALZEME:
1 GÖGÜS (ŞERİT HALİNDE DOĞRANMIŞ )
1 SALÇALIK KIRMIZI BİBER
2 ÇARLİSTON BİBER
3 DİŞ SARIMSAK
10 ADET MANTAR
6-7 ADET KORNİŞON
1 YEMEK KAŞIĞI KREMA
1 TUTAM UN
KIRMIZI BİBER, KARABİBER, KORİ, ZENCEFİL(1 ER TUTAM)

YAPILIŞI:
TAVUKLARI AZ YAĞDA KIZART, DOĞRANMIŞ BİBERLERİ VE DOĞRANMIŞ SARIMSAĞI EKLE KAVURMAYA DEVAM ET, DOĞRANMIŞ KORNİŞONLARI EKLE, 1 TUTAM UNU EKLE KARIŞTIRARAK KAVURMA İŞLEMİNE DEVAM ET. KREMAYI EKLE, 1 KAHVE FİNCANI SU KOY, HEPBİRLİKTE 5 DK PİŞİR. BAHARATLARINI EKLE VE ALTINI KAPAT.

Hiç yorum yok: