25 Mart 2009 Çarşamba

GÜL TATLISI(FİLİZ'CİĞİMİN PASTASI)

MALZEMELER:
2 YUMURTA
1/2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI ERİMİŞ MARGARİN (1 PAKET)
1 SU BARDAĞI MISIR UNU VEYA İRMİK
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİNE UN (KULAKMEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA)

ŞERBETİ:
3 SU BARDAĞI ŞEKER
3,5 SU BARDAĞI SU
1-2 DAMLA LİMON

YAPILIŞI:
MALZEMENİN TAMAMINI KARIŞTIR, HAMUR HALİNE GETİR.MERDANE İLE AÇ, ÇAY BARDAĞI İLE YUVARLAKLAR KES. 5 YUVARLAĞI OLİMPİYAT ŞEKLİ GİBİ ÜST ÜSTE DİZ. DÖVÜLMÜŞ CEVİZİ ARASINA YAY.RULO YAP. YAPILAN RULOYU ORTADAN KES, KESİLEN BÖLÜM TEPSİYE GELECEK ŞEKİLDE DİZ. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE 25-30 DK PİŞİR.HAZIRLADIĞIN ŞERBETİ ÜSTÜNE DÖK. (TATLI SICAK, ŞERBET SOĞUK)
NOT:TEPSİYİ YAĞLAMAYA GEREK YOK.

Hiç yorum yok: